Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su "LSA" slapukų politika. Daugiau informacijos

Mėsa mūsų mityboje: vartojimas ir saugūs paruošimo būdai

Seminaras skirtas Jums, jei:

  • Domitės sveika mityba ir gyvensena
  • Pasiklydote tarp mėsos vartojimo/nevartojimo rekomendacijų
  • Norite daugiau žinoti apie mėsą kaip baltymų šaltinį
  • Norite sužinoti kaip mėsa atkeliauja nuo „lauko“ iki mūsų stalo ir kaip tai paveikia jos kokybę
  • Norite išmokti pasirinkti sveikatai palankiausią mėsą ir jos gaminius
  • Norite susipažinti su moksliniais tyrimais apie mėsos vartojimo įtaką mūsų sveikatai.
registruotis

Apie kursą

Seminaro metu kalbėsime apie mėsos rūšių įvairovę ir jos pasirinkimo kriterijus. Aptarsime mėsos trūkumus, mėsos riebalų sudėties skirtumus ir funkcionalumą. Daugiau sužinosite apie sveikatai palankius mėsos komponentus. Kalbėsime apie mėsos paruošimo būdus, maistinių medžiagų pokyčius, saugias ir nesaugias mėsos apdorojimo technologijas, toksiškus junginius susidarančius mėsos apdorojimo metu. Aptarsime funkcionaliuosius ingredientus mėsos patiekalų gamyboje. Po 2 val. paskaitos turėsime trumpą diskusiją (iki 30 min.)

Seminaro dataBirželio 28 d.
Seminaro laikas10-12.30 val.
Seminaro pobūdisNuotolinis, per programėlę Zoom

Susipažinkite su dėstytojais

  • Gintarė Zaborskienė yra technologijos mokslų daktarė, LSMU profesorė. 
  • 1994 metais baigė Kauno technologijos universitetą Cheminės technologijos fakultetą, Maisto produktų technologiją ir inžinieriją.
  • 2002 metais įgijo daktaro laipsnį Aplinkos ir maisto produktų higienos srityje, Veterinarijos universitete Košice, Slovakijoje.
  • 2005 m. daktaro mokslo laipsnis nostrifikuotas Lietuvoje.
  • Dėstomi dalykai ar kursai: Viešasis maitinimas, Mėsos, mėsos gaminių ir kiaušinių higiena ibei technologijos, Bioaktyvūs komponentai maisto gamyboje, Gyvūninių žaliavų ir produktų gamyba ir kokybė.
  • Turi ilgametę patirti maisto produktų laboratorinių tyrimų srityje, yra tarptautinių mokslinių publikacijų bedraautorė.

 

registruotis