Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kad užtikrintume jums teikiamų paslaugų kokybę. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su "LSA" slapukų politika. Daugiau informacijos

Visa tiesa apie mėsą

Kursas skirtas Jums, jei:

  • Domitės sveika mityba
  • Pasiklydote tarp mėsos vartojimo/nevartojimo rekomendacijų
  • Norite išsiaiškinti, ar mėsa yra geriausias baltymų šaltinis
  • Norite sužinoti kaip mėsa atkeliauja nuo „lauko“ iki mūsų stalo ir kaip tai paveikia jos kokybę
  • Norite išmokti pasirinkti sveikatai palankiausią mėsą ir jos gaminius
  • Norite susipažinti su moksliniais tyrimais apie mėsos vartojimo įtaką mūsų sveikatai.
registruotis

Apie kursą

  • Kurso metu prisiminsime sveikos mitybos rekomendacijas ir aptarsime kiek ir kaip dažnai rekomenduojama vartoti mėsą. Šis kursas Jums padės suprasti mėsos cheminę sudėtį, maistinę, biologinę ir energinę vertę, jo metu supažindinsime su mėsos kokybės pokyčiais mėsos laikymo metu, išsiaiškinsime terminio apdorojimo poveikį mėsos kokybei. Klausytojai bus mokomi  išsirinkti geriausią mėsą ir mėsos produktus, supažindinsime, kokiais sveikatai palankiais komponentais galima praturtinti mėsos gaminius. Apibendrinant kursą, aptarsime  mėsos vartojimo ir nevartojimo poveikį sveikatai, pristatysime naujausius mokslinius tyrimus šioje srityje.
  • Kursas apima paskaitas ir pratybas bei dviejų savarankiškų užduočių atlikimą nuotolinio mokymo sistemoje. Baigiant kursą klausytojo bus prašoma sudaryti sveiko patiekalo receptą ir aprašyti jo gaminimo technologinį procesą arba pateikti jį nuotraukose, nurodant sveikuosius ingredientus, jų funkcijas organizme, diskutuojant apie gaminio stipriąsias ir silpnąsias savybes sveikatingumo atžvilgiu.
Kurso trukmė4 savaitės (36 akad. val.)
Mokomieji dalykaiMityba
Laikas, kurį rekomenduojama skirti kursams2 val. per savaitę
Dėstytojų kvalifikacijabomedicinos mokslų dr., LSMU
Studijavimo lygmuoPradedantysis
KalbaLietuvių
Kurso baigimasDu savarankiški darbai
Kurso kaina99 Eur
Kurso vietaKaunas
Kontaktinių seminarų datosTikslinamos

Ką mokysitės?

  • Mėsos sudėtis, kuo vertinga mėsa?
  • Kaip išsirinkti kokybišką mėsą ir mėsos produktus?
  • Kaip keičiasi mėsa ir jos gaminiai laikymo metu, kokie naujausi konservavimo būdai?
  • Koks terminio apdorojimo poveikis mėsos kokybei?
  • Mėsos vartojimo rekomendacijos.
  • Mėsos vartojimo ir nevartojimo poveikis sveikatai: mokslo įrodymai.

Susipažinkite su dėstytojais

  • Gintarė Zaborskienė yra technologijos mokslų daktarė, LSMU profesorė. 
  • 1994 metais baigė Kauno technologijos universitetą Cheminės technologijos fakultetą, Maisto produktų technologiją ir inžinieriją.
  • 2002 metais įgijo daktaro laipsnį Aplinkos ir maisto produktų higienos srityje, Veterinarijos universitete Košice, Slovakijoje.
  • 2005 m. daktaro mokslo laipsnis nostrifikuotas Lietuvoje.
  • Dėstomi dalykai ar kursai: Viešasis maitinimas, Mėsos, mėsos gaminių ir kiaušinių higiena ibei technologijos, Bioaktyvūs komponentai maisto gamyboje, Gyvūninių žaliavų ir produktų gamyba ir kokybė.
  • Turi ilgametę patirti maisto produktų laboratorinių tyrimų srityje, yra tarptautinių mokslinių publikacijų bedraautorė.
  • Vilma Kriaučionienė yra baigusi Medicinos ir Visuomenės sveikatos studijas bei apgynusi daktaro disertaciją apie Lietuvos gyventojų mitybos įpročius (biomedicinos mokslai) Lietuvos sveikatos mokslų universitete.
  • Jau 11 metų dėsto sveikos mitybos tematika, skaito pranešimus konferencijose, veda mokymus ir seminarus sveikiems bei širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupės asmenims.
  • Dirba mokslo tiriamąjį darbą, atlieka mažesnės ar didelės apimties epidemiologinius tyrimus mitybos ir nutukimo srityje, dalyvauja projektinėse veiklose, yra Europos nutukimo asociacijos narė.
  • Išmano sveikos mitybos ir svorio reguliavimo principus, mitybos įtaką lėtinių ligų vystymuisi.
registruotis grįžti į kursus

Gaukite Lietuvos sporto akademijos pažymėjimą

Gaukite dėstytojo pasirašytą pažymėjimą su Lietuvos sporto akademijos logotipu ir užsitikrinkite savo kvalifikacijos kėlimo patvirtinimą šalies institucijose.

Pažymėjimas gali būti naudingas siekiant akademinių kreditų užskaitymo šalies ir užsienio aukštojo mokslo institucijose, pateikiant savo mokymosi pasiekimų aplanką.

Pažymėjimą galite panaudoti profesiniuose ir socialiniuose tinkluose, minėti rašydami savo CV, prisistatant darbdaviams.